Hereford

BIT Hereford rundvlees is met de hand geselecteerd, gerijpt, met de hand gesneden en perfect gegrilled in onze Josper houtskool grill .

De Hereford is een van Ierlands oudste runderrassen , van oorsprong uit het graafschap Herefordshire in het midden van de 17de eeuw . Door de geschiedenis heen heeft de Hereford zijn kenmerkende witte kop en rode tekening gehandhaafd . Herefords grazen op Iers grasland en producerenfantastische 'gemarmerd' rundvlees met een kenmerkende smaak enwereld kwaliteit.

KIJK NAAR DE VOLGENDE VIDEO'S WAAR ONS PRACHTIGE IRISH BEEF VANDAAN KOMT

Uploaded by BIT Grill and Café on 2015-03-19.

HEREFORD

BIT Hereford beef is hand selected, aged, hand cut and grilled to perfection in our Josper charcoal grill. 

The Hereford is one of the Irelands oldest native beef breeds, originating in the County of Herefordshire in the mid 1700’s. Throughout its history the Hereford has maintained its distinctive white face and red coat. Herefords graze on Irish grassland and produce an excellent ‘marbled’ beef that is in great demanddue to its distinctive flavour and renowned
eating quality.

Check THE VIDEOS BELOW FOR MORE INFORMATION ABOU OUR GREAT IRISH BEEF

Irish Beef

Ieren koesteren hun vee. Het vormt het hart van het Ierse boerenbedrijf. Met kennis die groeide van vader op zoon wisten de Ieren hun veestapel voortdurend verder te verbeteren. De belangrijkste les: om de beste kwaliteit te bereiken heb je aandacht en passie voor het vak en het dier nodig. Daarom werken de Ieren bij voorkeur vanuit een kleinschalige boerderij. Zo weten zij - als deel van een trotse traditie - een product neer te zetten van uitzonderlijk niveau. Wereldwijd doen de namen Angus, Dexter en Moiled het water in de mond lopen. 

Irish Agricultural production is based on a network of 120,000 small farms. These holdings have been passed on over the centuries, from generation to generation, as has the craft and the love of livestock farming. Cattle are cherished in Ireland – they are at the core of Irish farming, with farmers taking great pride in the contin- ual improvement of their stock. World- wide, names like Angus, Dexter and Moiled makes your mouth water. 

Grass FED

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat gras een meer natuurlijke voeding voor rundvee is dan granen. Daarnaast geeft het gras Iers rundvlees een aantal specifieke kenmerken. Het vet in het vlees van grasgevoerde runderen is gelijkmatiger verdeeld (de zogenaamde ‘marmering’), wat zorgt voor een heerlijke smaakbeleving. Bovendien bevat het vlees van grasgevoerde runderen meer vitamine A en caroteen. Daaraan dankt Iers rundvlees zijn mooie donkerrode kleur (en de Ierse boter zijn natuurlijke gele kleur). Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken wijzen op een verband tussen een hoger gehalte omega 3-vetzuren en CLA’s en gezondheidsvoordelen voor mensen, zoals een lager cholesterol en verkleining van het risi-co op kanker.

Scientific studies show that grass is a more natural diet for beef cattle than grain, and grass gives Irish beef a number of specific characteristics. Grass-fed beef has a more even distribution of fat (the ‘marbling’ effect), which makes eating it a more enjoyable sensory experience. Grass-based beef also has higher levels of Vitamin A and carotene, giving Irish beef a rich burgundy colour (and, also, incidentally, giving Irish butter its natural yellow colour). A higher ratio of omega 3 fatty acids and CLA’s have been linked, by a growing number of scientific studies, to health benefits in humans such as lowering cholesterol and reducing cancer risk.