Wat voor ons Koninginnedag en Carnaval zijn, is St. Patricks Day voor de Ieren. Ook in Nederland wordt de naamdag van Patrick, beschermheilige van Ierland, gevierd. 

De heilige Patricius (385 - 17 maart 461) (Engels: Patrick, Iers: Pádraig) is de beroemdste missionaris van Ierland. Waarschijnlijk werd hij eind 4e eeuw geboren. Hij heeft waarschijnlijk zijn werk gedaan in de eerste helft en het midden van de 5e eeuw. Noch van het begin van zijn activiteiten, noch van geboorte is een precieze datum bekend.

De populaire legende over hem verteld over hoe hij de slangen uit Ierland verdreef (vandaar dat er geen slangen zijn op het eiland), en hoe hij de shamrock, een op klaver gelijkend gewas met drie bladeren aan één steel, gebruikte als voorbeeld voor de goddelijke Drie-eenheid van het Katholieke geloof. Hij wordt ook voornamelijk afgebeeld met shamrock in zijn hand, en het plantje is ook een embleem voor Ierland (alhoewel de harp het officiële symbool is).

Saint Patrick is de patroon van kuipers, mijnwerkers, smeden en het vee en beschermt hij tegen ongedierte, veeziekte en het kwaad.

De nationale feestdag van Ierland is dan ook naar hem vernoemd, St. Patrick's Day of Lá Fhéile Pádraig, en wordt gevierd op 17 maart.

Hereford Runderstaartstuk

BIT Hereford rundvlees is met de hand geselecteerd, gerijpt, met de hand gesneden en perfect gegrilled in onze Josper houtskool grill .

De Hereford is een van Ierlands oudste runderrassen , van oorsprong uit het graafschap Herefordshire in het midden van de 17de eeuw . Door de geschiedenis heen heeft de Hereford zijn kenmerkende witte kop en rode tekening gehandhaafd . Herefords grazen op Iers grasland en produceren fantastische 'gemarmerd' rundvlees met een kenmerkende smaak en wereld kwaliteit.

Runderstaartstuk voor 2 personen Een echte klassieker.

Ongeveer 8 ons hand selected Hereford beef. Geen bot en op de plank geserveerd. Inclusief chimichurri, vleesjus en bearnaisesaus.