Het rundvlees wat BIT Grill & Café gebruikt voor de hamburgers, staartstuk, carpaccio, Rib Roast, ossenhaas, etc is afkomstig uit Ierland. Hereford en Angus beef zijn de meest gebruikte runderrassen waar wij mee werken.

Voor de Ierse export (landbouw) producten is jaren geleden Bord Bia in het leven geroepen om o.a. de producten van herkomst en kwaliteit te waarborgen.

Bord Bia is een belangrijke schakel tussen de Ierse voedselproducenten en bestaande en potentiële klanten wereldwijd. De organisatie heeft als doel markten voor Ierse producenten te ontwikkelen en daarmee de Ierse smaak op meer tafels in de wereld te krijgen.

Bord Bia beseft hoe bijzonder de Ierse levensmiddelensector is en investeert continu in de optimalisering ervan. Daarbij wordt zowel op macro- als microniveau gedacht en gehandeld. Zo worden er grootschalige internationale marktonderzoeken gedaan, die zich uitstrekken over meerdere werelddelen. Tegelijk wordt op lokaal niveau de vinger aan de pols gehouden, bijvoorbeeld door de invoering van kwaliteits-waarborgsystemen, waarbij traceerbaarheid, dierenwelzijn en duurzaamheid belangrijk zijn. Deze aanpak, met oog voor zowel de basis als de eindconsument, zorgt dat de Ierse levensmiddelenindustrie wereldwijd een sterke reputatie heeft.

In de volgende video kan je zien hoe prachtig (groen) en hoe bewust Ierland omgaat met zijn omgeving en producten.